veganska vaniljhjärtan recept

Veganska vaniljhjärtan

 

Degen

Du behöver:

  • 200 gram margarin
  • 45 gram florsocker
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 msk vatten
  • Vaniljsocker till pudring

Gör så här:

  1. Blanda margarin och socker ordentligt.
  2. Tillsätt mjölet och rör sedan i vattnet.
  3. Låt vila kallt i en halvtimme eller mer.

Vaniljkrämen

Du behöver:

  • 1 ½ dl havremjölk eller ¼ sojagrädde och ¾ dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 1 msk margarin

Gör så här:

  1. Blanda mjölk och potatismjöl i en kastrull.
  2. Sätt på medelvärme.
  3. Rör hela tiden, tills en kräm bildats. Det är viktigt att inte avbryta rörandet, för då kan klumpar lätt bildats, särskilt i början, innan allt potatismjöl fått krämen att börja tjockna.
  4. Tag av från plattan, rör i salt, socker och vanilj.
  5. Rör i margarinet.
  6. Låt svalna.

Hjärtan

Du behöver

  • Skålformade hjärtformar (finns i välsorterade butiker för kökstillbehör)

Gör så här:

  1. Kavla degen tunt (2-3 mm) och lägg en liten lapp som täcker hjärtformens botten och hänger över kanterna.
  2. Tryck mjukt ner degen i formen.
  3. Klicka i vaniljkräm så att formen nästan fylls.
  4. Tag ett lock av samma tjocklek och lägg ovanpå.
  5. Genom att nypa med fingrarna på kanten av hjärtformen får du bort den överflödiga degen och förseglar hjärtat.
  6. Grädda i cirka 12 minuter i 225 graders värme.
  7. Stjälp upp på smörpapper och låt svalna.
  8. Pudra över extra vaniljsocker.