Andra aspekter av att leva som vegan

Andra aspekter av att leva som vegan

Medicin

Just nu så måste all medicin bland annat i Storbritannien testas på djur innan det anses vara säkert för mänsklig användning, med snälla notera: det veganska samhället rekommenderar INTE att du undviker medicin som är utskriver åt dig av din doktor – en död vegan är inte bra för någon! Vad du kan göra är att fråga din läkare eller apotekare för att ge dig, om det är möjligt, någon medicin som inte innehåller några animaliska produkter så som gelatin eller laktos.

Medicinska välgörenheter

Om du är en medicinsk välgörenhetsstödjare så kanske du borde kolla ifall den välgörenhet du har valt testar på djur. Det finns många välgörenheter som inte just nu testar på djur och många veganer föredrar att donera till välgörenheter som aktivt söker efter alternativa metoder för testandet.

Underhållning

Många veganer väljer att inte stödja missbruket av djur i vilka former som helst och därför så undviker de att besöka djurparker eller akvarier, eller deltar i hund eller hästkapplöpningar. Ett bra alternativ är att besöka och stödja djurreservat som erbjuder ett säkert och varmt hem för räddade djur.