Hälsa och kosttillskott för våra små vänner

Både veganen och vegetarianen vet om att det är viktigt att ta kosttillskott varje dag för att hålla den balans i kroppen som behövs för att vi ska må bra. Den vanligaste för oss som inte äter kött, eller andra animaliska produkter, är kosttillskott i form av B12, men det finns många andra att inkludera i sin vardagliga kost – både i tablettform och oljor. Men visste du att det även går att ge sitt husdjur kosttillskott för att förbättra dennes hälsa?

Till skillnad från oss människor så gynnar inte en vegansk eller vegetarisk kost våra djurvänner, om de inte redan är växtätare. De djur som vår moder natur har anpassat för att äta kött ska också ha tillgång till kött i sin dagliga kost, och bristen på kött eller B12 är inte anledningen till att ett djur skulle behöva få i sig kosttillskott. Den form som vi rekommenderar att i form av olja då det är lätt att blanda i djurets mat eller smörja på produkter som en vet med sig att djuret är framme och slickar på. Ett förslag till detta kosttillskott är CBD-olja.

Vad är då CBD-olja för något och varför ska du ge detta till din kära vän? Jo, CBD-olja för djur är en produkt som är framtagen för att passa för alla djur och är alltså inte framställd för att fungera på människor (i alla fall inte den som är för just djur, det finns CBD-olja för människor med: läs mer på modernatur.se eller WebMD om CDB-olja för människor). Denna produkt är ett naturligt kosttillskott som är tillverkat från hög kvalitativ industrihampa som dessutom är EU-godkänd.

CBD-olja innehåller något som heter cannabinoider, som återfinns i bland annat hampaväxten. Hampaväxten är ett naturligt sätt för både djur och människor att få i sig cannabinoider, och denna växer vilt i flera delar av världen. I alla däggdjur finns det något som kallas för det endocannabinoida systemet, vilket är ett biologiskt system som liknar nervsystemet. Detta system har i huvudsaklig uppgift att upprätthålla balansen i kroppen, och med hjälp av kosttillskottet CBD-olja så kan husdjur hjälpa till att upprätthålla denna balans och djurets välmående.

Hur mycket av denna olja ska djuret få, och hur ska du se till så att djuret verkligen får i sig denna? CBD-olja fungerar på det sättet att varje produkt har sin enskilda rekommenderade dosering, och det skiljer sig mellan djurets sort, storlek och vikt. Precis som hos människor så tar det ett tag innan kroppen börjar visa tecken på att kosttillskottet verkar, och det tar ungefär två till tre veckor av kontinuerlig användning för att se någon effekt hos sitt husdjur. Det är även viktigt att se till att just den CBD-olja som du använder innehåller ingredienser som är anpassade och säkra för djurs biologiska system; du ska till exempel inte använda samma olja på ditt djur som du använder själv! Det är dessutom viktigt att du använder dig av en högkvalitativ produkt och köper den hos en trovärdig återförsäljare; vi rekommenderar att köpa dina produkter hos modernatur.se.

Att se till att ditt djur får i sig CBD-oljan är relativt lätt i jämförelse med att till exempel försöka få din katt eller hund att svälja en tablett. Eftersom det är en olja och i flytande form så går det bra att blanda ner denna i djurets mat eller dryck, eller droppa ner det direkt under tungan på djuret. Det går även bra att applicera oljan på platser i hemmet där djuret ofta vistas.

Vi som är husdjursägare har ett ansvar att ta hand om dessa och se till att deras hälsa är på topp – precis som vår egen! Glöm aldrig bort att ditt husdjur kanske inte är hela din värld – men du är hela ditt djurs värld. Ta därför väl hand om det.